Natuurgeneeskunde Traditionele kruidengeneeskunst Herborist Lars van Hemmen Sneek Friesland

Herborist / Voedingsadvies

VOEDINGSADVIES

Mijn voedingsadviezen gaan altijd uit van biologische producten. Een van de grootste meta onderzoeken ooit waarbij alle onderzoeken over de verschillen tussen reguliere teelt en biologische teelt naast elkaar zijn gelegd toont aan dat de belangrijkste inhoudsstoffen, micronutriënten, vitaminen, mineralen en salvestrolen vele malen hoger zijn in biologische groenten en fruit dan reguliere gekweekte groenten en fruit uit een supermarkt.

Voedingsadvies Afvallen en Afslanken met Biologische gezonde Voeding (Salvestrolen, Fytonutriënten Herborist Kruidengeneeskunde in Sneek Friesland

ECHTE VOEDING

Over voeding wordt veel gesproken en geschreven. Er is een groot verschil tussen “vulsel” en “levende” voeding op te merken. Over het algemeen staan supermarkten vol “vulsel” en geen voeding. Niet de voeding die voor het herstel van of voor een gezond lichaam nodig is.
Er zijn vele verschillen in inzichten over voeding en visies over wat echte voeding voor het lichaam is. Ik ben echter van mening dat iedereen weet en aanvoelt wat echte voeding is.

Een ander belangrijk aspect van voeding is de bereidingsmethode. Voeding verliest gezondheidswerking als de bereiding verkeerd is. Voor een specifieke werking van ui en knoflook geldt dat deze rauw moeten toegevoegd aan het eten. Veel etherische olie (de stoffen die je ruikt) verdampen tijdens het koken en ook verliest voeding mineralen en vitaminen tijdens de bereiding. Met eenvoudige inzichten kun je al snel meer voeding als medicijn innemen.

DE CALORIE MISSER

Het rekenen op basis van caloriën is van een grote onwetendheid, en ik noem het ‘De Calorie Misser’. Een calorie is gewoon een ouderwetse eenheid voor een hoeveelheid energie of arbeid. Het lichaam heeft echter vitaminen en mineralen nodig om te ‘leven’ en niet een bepaalde hoeveelheid energie. Caloriën tellen mist dus het belangrijkste onderdeel uit voeding.

Energie in de eenheid van caloriën in bijvoorbeeld suiker geven direct een boost aan energie maar leveren geen voedingswaarden. De overbelasting door een boost van suiker zorgt voor twee zaken: een insuline piek, wat kan leiden tot insuline resistentie en diabetes, en het omzetten van de suikers in vet. Suiker beschadigd daarnaast de aderen waardoor cholesterol de aderen glad maakt en voorkomt dat je een bloeding krijgt. De cholesterol ophoping zorgt vervolgens voor een hogere bloeddruk. Volgens -De Calorie Misser- methode kan je met cola voldoende caloriën innemen. Het lichaam heeft echter behoefte aan iets anders en helaas is in de ‘gezond’heidszorg en bij veel diëtisten het rekenen op basis van de calorie het uitgangspunt terwijl er inmiddels voldoende bewijs is dat dit nutteloos is.

ECHTE VOEDING GEEFT ENERGIE

Iedereen kan in zijn lichaam voelen wat het verschil is tussen voeding en vulsel. Voeding geeft energie en vulsel kost het lichaam energie. Dat verschil merk je meteen op. Voeding geeft vitaminen en mineralen aan het lichaam en vulsel ontrekt mineralen en vitaminen aan het lichaam. Voeding verbrand vet in het lichaam en vulsel wordt omgezet in vet om op die manier opgeslagen te blijven tot verbranding en omzetting in energie. Dit vet wordt door verkeerde levensstijl en voeding nooit meer terug omgezet in energie en blijft zich dus ophopen. Samen zoeken we naar voedingsaanpassingen die in eerste instantie haalbaar zijn. Neem er gewoon de tijd voor om te veranderen. Wie eenmaal ervaart dat echte voeding energie geeft in plaats van neemt zal blijven veranderen.

AFSLANKEN / AFVALLEN

Afslanken is in niet in alle gevallen moeilijk. Als de oorzaak van overgewicht voeding en leefstijl is dan is veranderen van gewoonten en dan vooral qua eetgedrag en eetgewoonte gewoon erg moeilijk. Als je weet wat je eet en hoe je zou moeten eten kun je goed afvallen. Extra kennis van voeding kan je daarbij helpen.

In de meeste “vulsel” uit een willekeurige supermarkt zit veel zout en suiker en suiker gaat ook nog eens verscholen achter diverse onduidelijke namen als glucose, fructose, koolhydraten, etc. Alle geraffineerde suiker is slecht voor je lichaam. Het zorgt direct voor een insuline piek en kan op die manier voor insuline resistentie zorgen. Gerrafineerde suiker heeft het effect van een energie boost en duurt ongeveer 1 uur, daarna krijg je meestal weer trek omdat het lichaam energie, vitaminen en mineralen nodig heeft. Natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld biologisch fruit is ongeveer 3 tot 4 uur werkzaam en verbrand veel langzamer zodat de energie geleidelijk wordt afgegegeven. Bij geraffineerde suikers raakt het lichaam veelal overbelast en dan vooral vaak de lever. Het lichaam wil de energie opslaan en doet dat door het om te zetten in vet, dat is de beste bewaarmethode. Dat vet hoopt zich dan meestal rond de lever op (het zwembandje).

Door een persoonlijk dieet samen te stellen op basis van hoogwaardige echte voeding met mineralen, vitaminen, goede vetten en vezels in combinatie met kruiden val je af. Verwacht niet dat een verandering van het voedingspatroon binnen een of twee weken lukt. Het is gezonder om rustig geleidelijk af te vallen met voedingsaanpassingen dan ineens kilo’s af te schudden door middel van ingrijpende methoden. Het lichaam heeft tijd om zich aan te passen en mee te gaan in de verandering.

E-Nummers Wat zit er in uw Eten Courinne Couget Herborist Kruidengeneeskunde Lars van Hemmen Sneek (Friesland)

E-NUMMERS ZIJN TOXISCH


Niet alle e-nummers zijn even schadelijk en het lichaam kan giftige stoffen aan in kleine hoeveelheden. Echter zitten er tegenwoordig zoveel giftige e-nummers in de voeding van de supermarkt dat we niet meer weten wat al dat gif tezamen in ons lichaam doet en er is ook geen onderzoek naar gedaan.

Mijn gezond verstand zegt mij dat ik er beter van af kan blijven. Chemisch is en blijft nu eenmaal chemisch. Het is dan ook onzin te roepen dat men best een blikje cola light met aspartaam kan drinken want dat zal niet het enige zijn wat men binnenkrijgt met aspartaam. Er zit zoveel aspartaam in producten dat in Amerika en Australie reeds gevallen bekend zijn van mensen die met aspartaamvergiftiging worden opgenomen in het ziekenhuis. Men krijgt in die landen al meer dan een kilo aspartaam per jaar binnen en dat is dan slechts een voorbeeld van maar één E-nummer. Als we daar de overige schadelijke E-nummers naast zetten die er nog meer in “voedingsmiddelen” zitten is het werkelijk niet te begrijpen dat er nog mensen zijn die dit als onschadelijk opmerken. Onze overheid zou hier drastisch tegen moeten optreden omdat E-nummers een grote impact hebben op onze gezondheid en op onze zorgkosten. Daarnaast zijn E-nummers meestal niet eens nodig.

BIOLOGISCH LOONT


De aantallen en hoeveelheden gifstoffen en pesticiden op biologisch geteelde groenten en fruit vele malen lager tot nul gebleken. Wie nog beweert dat biologisch eten onzin is spreekt alle wetenschappelijke onderzoeken tegen. Het loont dus over te stappen op biologische voeding van producenten bij u uit de regio.

Een andere eenvoudiger motivatie kan zijn dat biologische boeren bijdragen aan een beter ecosysteem voor bijen, vogels, dieren, planten, bodem, mensen en leefomgeving zodat ook generaties na ons een gezonde wereld krijgen.

Voeding Salvestrolen Kanker Natuurgeneeskunde Kruidengeneeskunde in Sneek Friesland Herborist Lars van Hemmen
 
Herborist Kruidengeneeskundig Advies in Sneek Friesland