Natuurgeneeskunde Traditionele kruidengeneeskunst Herborist Lars van Hemmen Sneek Friesland

KANKER BEHANDELEN MET KRUIDEN

Kanker is een ingewikkelde ziekte en er is geen wondermiddel om kanker ‘even’ te genezen. Ook de medische wetenschap is er niet over uit wat de exacte oorzaak van kanker is maar er wordt wel gewezen naar onze huidige manier van leven, verslechtering van voeding, bestrijdingsmiddelen en gifstoffen, toenemende straling en allerlei soorten vervuiling.

WAAROM KANKER MIJN INTERESSE HEEFT


De motivatie voor mijn interesse komt voort uit het verlies van mijn vader en schoonvader in november 2009. Beiden zijn overleden aan kanker of wat ik nu eerder denk aan de gevolgen van de behandeling van kanker. In diezelfde jaren kreeg mijn schoonmoeder te horen dat ze borstkanker had. Op maandag 23 november 2009 verlieten wij, ik en mijn vriendin, de crematie van mijn vader en reden naar de euthenasie van haar vader. Deze autorit vergeten wij nooit meer.

Er zijn steeds meer berichten en onderzoek dat met goede voeding, leefstijlaanpassing en geneeskrachtige kruiden kanker aangepakt kan worden, zowel preventief, naast een reguliere behandeling of als enige behandeling. Tijdens de opleiding heb ik mij verdiept in kruiden en kanker, en ik blijf mij verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en studies op het gebied van natuurlijke methoden om kanker te genezen of om kankerpatiënten te begeleiden bij hun keuzes in een natuurlijke weg. Sinds 2017 voer ik als herborist mijn praktijk in Sneek. U bent welkom.

Ik ben geen arts en geen therapeut, ik noem mijzelf een gezondheidscoach. Ik geef persoonlijk advies en coach mensen in het proces het lichaam te ondersteunen weer gezond te worden.

KANKER OORZAAK EN AANPAK

Er zijn veel theoriën over wat kanker veroorzaakt. Kanker is een schimmel, kanker komt voort uit ontstekingsreacties, kanker is een genmutatie, kanker is een welvaartsziekte, etc. In mijn ogen is kanker alles van deze aandoeningen en kanker moet dan ook breed geadresseerd worden als het gaat om genezing. We moeten voeding nemen dat antischimmel is, voeding dat ontstekingsremmende werking heeft, angiogenese tegengaat en het lichaam voorziet van de nodige mineralen, vitaminen en sporenelementen. Voeding dat de permeabiliteit (doorlaatbaarheid) van cellen verbetert, DNA regenereert en cellen stimuleert apotose uit te voeren in plaats van ontstekingen te voeden die uiteindelijk, als ze chronisch worden, apoptose stop zetten. We moeten bloed reinigen, bloedplaatjes tegengaan, de lever regeneren en zuiveren, de nieren, de darmen, de maag. We moeten beseffen dat DNA beschadiging niet tot kanker leidt maar dat kanker zelf DNA beschadigt en dat DNA niet iets vaststaands is maar dat DNA in een cel geregenereerd, hersteld, kan worden.

 

AANPAK VAN KANKER

De huidige geneeskunde erkent zelden dat een gezonde leefstijl en gezonde voeding van grote invloed zijn op de gezondheid. “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding”, zei Hippocrates. Een andere uitspraak: “Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte”. Het lichaam geneest zichzelf. Kruiden, vitaminen, mineralen, voeding en leefstijlaanpassingen kunnen allemaal naast reguliere kankertherapie ingezet worden. Deze niet toxische methoden kunnen de kanker terugkeer verminderen en tumoren die veroorzaakt worden door chemokuren en straling verminderen of zelfs stoppen. Ook de geest heeft een grote invloed op het genezingsproces. Stress wordt inmiddels als een serieuze oorzaak van ziekten en kanker gezien. Tumorcellen consumeren drie tot vijf keer meer glucose dan gewone cellen. Het vermijden van geraffineerde suikers en zetmeel is een belangrijke aanpassing in het dieet om tumorceluitzaaiing te verminderen. Het reguliere zorgsysteem kijkt in het geheel niet naar deze zaken en vergoedt enkel een eenzijdige methode. Het is van groot belang dat mensen goed begeleid worden om gebruik te kunnen maken van natuurlijke methoden.

CANNABIS & SALVESTROLEN

Op het gebied van wietolie (CBD, THC) en Salvestrolen zijn op dit moment erg veel zeer veelbelovende onderzoeken gaande. Voor beiden is echter een specifieke individuele dosering nodig en ze kunnen ook gelijktijdig ingenomen worden voor een nog beter resultaat. Geen mens is gelijk en geen mens heeft dezelfde medische geschiedenis en dus heeft geen mens hetzelfde lichaam. De reguliere geneeskunde stuurt ieder mens met vergelijkbare soorten kanker met dezelfde chemokuur en hormonen naar huis. In de reguliere geneeskunde gaat men ervan uit dat een hogere dosering ook altijd een heviger effect heeft. Dit blijkt in het geval van kruiden en wietolie als CBD en THC helmaal niet het geval. Wietolie moet THC bevatten bij kanker. De overheid geeft Cannabisolie via apotheken (van de firma Bedrocan bv) maar niet in een dosering die toereikend zal zijn om kanker te remmen of te genezen.

KANKER HOLISTISCH GEZIEN

Een herborist kijkt naar het geheel van de kruiden en niet naar een molecuul, één enkel stofje uit een plant of een cel. Kruidengeneeskunde is een holistische aanpak en kan vanwege deze reden niet wetenschappelijk onderzocht worden, zo’n onderzoek is te complex en kost teveel geld. Kruiden worden in zijn geheel ingezet en niet slechts als één stofje uit een kruid gefilterd in een gecontroleerde omgeving. Er wordt gebruikgemaakt van de in de kruiden aanwezige synergie, of samenwerking van stoffen die als geheel een bijzondere uitwerking hebben. Daarnaast zijn er duizenden jaren emperisch bewijs (bewijs door ervaring geleerd; op ervaring gebaseerd) die samen de grootste klinische trials ooit kunnen worden genoemd.

 

BELANG VAN SPIJSVERTERING

Kanker veroorzaakt een enorme druk op de gehele spijsvertering; de opname van vitaminen en mineralen, de afvoer van afvalstoffen, de vertering van voedsel. Om een specifiek dieet in te zetten is het noodzakelijk de individuele vitaliteit en de spijsvertering te versterken. Simpelweg meer voeding innemen zal een kankerpatiënt niet helpen om het leven te verlengen of de groei van de tumor te stoppen in een vroeg stadium van kanker. Meestal wordt de tumor juist gevoed door een hoge caloriewaarde aan personen met kanker te geven en groeit de tumor sneller. Lees ook de calorie-misser-methode.

Het oude gezegde; “Je bent wat je eet” moet worden omgezet in; “je bent wat je verteert”. Of zoals een oud geneeskundig gezegde: “Niet wat we eten maar, wat we verteren komt ons ten goede”. Slechte opname resulteert in tekorten van nutriënten. Een goede spijsvertering en goede darmwerking is essentiëel voor de opname van voedingsstoffen. Een goede methode om bijvoorbeeld sporenelementen en zware metalen op te sporen is een haaranalyse en kost ongeveer honderd euro.

Een kankerpatiënt die een chemokuur ondergaat begeeft zich in een moeilijke positie want met een toename van toxinen en het doden van gezonde cellen die belangrijk zijn voor het genezingsproces, is er een noodzaak om afvalstoffen op te ruimen.Tegelijkertijd is het lichaam verzwakt en moet geholpen worden om weefsel te herstellen en aan te sterken. Het is daarom van vitaal belang om een goed dieet te volgen om beide processen te stimuleren.

VOEDING BIJ KANKER

Niet de hoeveelheid maar de kwaliteit van voeding is belangrijk. Om kanker te keren is het noodzakelijk gevarieerde voeding van de hoogst mogelijke kwaliteit op de juiste manier bereid in te nemen. Kwaliteit is: volwaardige biologisch geteelde voeding. Een van de grootste meta studies allertijden heeft ondubbelzinnig vastgesteld dat het eten van biologische groenten en fruit een absolute meerwaarde heeft. Daarnaast wil je een lichaam die moet genezen van gifstoffen en tumoren zo min mogelijk belasten met toxinen (bijvoorbeeld resten gif op fruit). De juiste bereidingsmethode hangt van de voedingsmiddelen af. Om bijvoorbeeld de maximale medicinale werking van uien en knoflook te benutten is het nodig beiden rauw te eten. Het vooraf fruiten van knoflook en ui is dus niet een gezonde toevoeging aan je dieet, maar wel lekker.

Voeding moet ook altijd lekker zijn. Zodra iets tegenstaat veroorzaak je een reactie van stress in je lichaam waardoor de spijsvertering minder voedingstoffen opneemt. Dus door het eten van gezonde voeding dat tegenstaat kom je niet veel verder. Gezonde en voedingsrijke voeding die het lichaam helpt de processen tegen kanker te keren moet dus ook vooral lekker en plezierig zijn.

 

ENERGIE EN VOEDING

Rauwe voeding is niet altijd beter want rauwe voeding is moeilijker te verteren. Het kost het lichaam letterlijk meer energie. Koude voeding moet daarnaast door het lichaam opgewarmd worden tot lichaamstemperatuur wat eveneens energie kost. Als een patient al weinig energie heeft kan het eten van rauwe voeding ervoor zorgen dat de energie nog verder afneemt. Rauw kan beter in warmere zomermaanden en in de winter veelal warmere soepen en gekookte voeding. Kanker is een “koude” ziekte, dus de voorkeur gaat uit naar warme voeding, vooral een warm ontbijt, bijvoorbeeld soep. Daarnaast is het in de Traditionele Chinese Geneeskunde goed om over te stappen op een warm ontbijt omdat dit de milt en de maag verwarmt en zorgt ervoor dat de milt goed functioneert. De milt heeft een belangrijke functie bij de afweer en het zuiveren van bloed.

TEGENGESTELDE VISIE

Een reguliere behandeling is het tegengestelde van wat het lichaam zou moeten doen om te kunnen genezen van kanker. Het is goed om hiervan kennis te nemen.

Tabel kanker vergelijking reguliere behandeling en wat het lichaam moet doen © Herborist Lars van Hemmen 2017
© 2017; Deze tabel is samengesteld door Herborist Lars van Hemmen en mag niet zonder toestemming overgenomen worden.

VITAMINEN, MINERALEN


Synthetische vitaminen werken niet. Het is dus belangrijk de inhoudsstoffen van vitaminen te achterhalen. Synthetische ascorbinezuur is niet hetzelfde als vitamine C uit bijvoorbeeld de Amlabes of Camu camu en heeft ook niet dezelfde gezonde werking. De hoeveelheid vitamine C van 1 theelepel Camu camu poeder is gelijk aan ongeveer 19 sinaasappels. Bij kanker en ziekten zijn vooral vitamine E en vitamine C van groot belang. Het is echter zo dat een teveel aan vitaminen ook voor klachten kan zorgen dus een vitamine test is het beste uitgangspunt. Een reguliere bloedtest is niet goed genoeg om alle tekorten op te sporen, er moeten een aantal aanvullingen gevraagd worden die u zelf moet betalen.

KANKER OP SCAN NIET ALTIJD ZICHTBAAR


Hedendaagse methoden kunnen een tumor niet zien op een moment dat de hoeveelheid kankercellen niet voldoende is om zichtbaar te zijn op de scan. Een scan laat de kanker pas zien op het moment dat het eigenlijk al te laat is. In veel gevallen, bijvoorbeeld na operatie of chemokuur, blijft kanker aanwezig en is niet zichtbaar op de scan. Het verzwakte lichaam is ideaal voor kanker om uit te zaaien en komt vaak heviger terug. Bij onderzoek naar Salvestrolen kunnen wetenschappers middels een tumormarker via bloedonderzoek kanker vinden. Bij sommige kankersoorten kan de kanker hierdoor vijf tot zes jaar eerder gesignaleerd worden, een kwestie van leven en dood (G. Potter & D. burke). Deze feiten kunt u zelf verifiëren.

EEN AFSPRAAK MAKEN


Wat kan ik voor u betekenen? Misschien helpen mijn adviezen uw lichaam in de strijd tegen kanker en misschien niet. Ik beweer niet kanker te kunnen genezen, net zo min als een oncoloog of arts dat kan. Mijn kennis over voeding en kruiden deel ik graag met u in uw zoektocht naar alternatieve geneeskundige behandelingen. Ik adviseer over voeding en welke kruiden op welke wijze ingenomen kunnen worden bij kanker. Er zijn vele soorten kanker en geen mens is gelijk. Succes garantie is er niet. Er is wel eerlijkheid, openheid en bespreekbaarheid. De eerste afspraak is een uitgebreide anamnese en kennismaking van ongeveer 1,5 – 2 uur. Op basis van deze informatie geef ik een persoonlijk advies. Bent u niet in staat te komen dan kunnen we kijken hoe we dat oplossen. Mocht u daarna meer advies en coaching willen dan kunt u een vervolgafspraak inplannen. Tussentijds kunt u mij altijd een e-mail sturen met uitslagen, vragen en voortgang of ontwikkelingen. Wilt u eerst vrijblijvend kennis met mij maken, dan kunt u een korte afspraak plannen. Ik heb ervaren dat het fijn kan zijn om iemand te spreken die met u mee kan denken over andere manieren om naar kanker te kijken.

Lezers met kanker en lezers met kennissen, familie, vrienden of geliefden met kanker in hun nabijheid wens ik allen heel erg veel sterkte met alle keuzes, afwegingen, behandelingen, onderzoeken en spanning. Ik gun u en uw naasten alle liefde, wijsheid en kracht om u bij te staan in deze periode van uw leven.

 

Lars van Hemmen

Herborist

E-mail:
Stuur een E-mail naar Herborist Lars van Hemmen in Sneek (Friesland voor een Kruidengeneeskundig consult

Mobiel:
06 - 13 888 467

Adres en route

 

 

 

 

   
Herborist Kruidengeneeskundig Advies in Sneek Friesland