Herborist / Kruidengeneeskunst

KRUIDEN GENEESKUNDE

Kruidengeneeskunde is zo oud als de mensheid. Kennis over de geneeskrachtige werking van planten is van generatie op generatie doorgegeven en als herborist mag ook ik deze kennis nu doorgeven aan komende generaties.

Kruidengeneeskunde in Sneek Friesland Herborist Lars van Hemmen

KRUIDENGENEESKUNDE


In veel landen is kruidengeneeskunde nog altijd de aangewezen geneeskunde. Toen ik begon aan de opleiding wist ik niets van deze manier van gebruik van kruiden. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat kruiden een krachtig middel zijn als het gaat om werkelijke genezing aan de wortel van een probleem. Medicinaal gebruik van kruiden is op geen enkele manier te vergelijken met reguliere medicatie. Traditionele kruidengeneeskunst gaat uit van hele kruiden met daarin alle aanwezige geneeskrachtige inhoudstoffen die in synergie met elkaar zijn samengesteld door de plant en op die manier in het lichaam optimaal kunnen werken. Neem bijvoorbeeld gember dat meer dan vijfhonderd inhoudstoffen telt. Een kruid met vele werkingen en algeheel versterkend en bij uiteenlopende aandoeningen van misselijkheid tot ontstekingen en kanker inzetbaar mits je begrijpt hoe.

Kruidengeneeskunst in Sneek Symphytum officinale Smeerwortel Friesland Herborist Lars van Hemmen

KANKER, KRUIDEN & SALVESTROLEN

Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in kanker en geneeskrachtige kruiden. Wat moet het lichaam doen om kanker te genezen en welke kruiden kun je hiervoor inzetten. Wat doet een reguliere behandeling en welke kruiden en voeding kun je inzetten tijdens de behandeling van kanker en waarom. Op het gebied van kruiden, voeding, salvestrolen en kanker zijn momenteel veel onderzoeken en ontwikkelingen gaande. Ik adviseer over welke kruiden en voeding ingezet kunnen worden tegen kanker.

KRUIDEN EN MEDICIJNEN

Niet alle kruiden mogen in combinatie met medicatie ingezet worden. Het is belangrijk te weten welke medicatie er gebruikt wordt om een goed advies te kunnen geven. Interacties met medicatie moet worden uitgezocht evenals contra-indicaties.

Een medicijn kan een snel effect geven op een klacht. Het onderdrukt snel de vervelende klachten van een oorzaak van een ziekte. Vaak met vervelende bijwerkingen. Met kruidengeneeskunde werk je op de oorzaak van de klacht(en).

Het is belangrijk kruiden van medicinale kwaliteit in te zetten op de juiste manier in een veilige en werkzame dosering. Kruiden toepassen is niet onschuldig en kan ook gevaren met zich meebrengen. Het is daarom raadzaam niet zelf te gaan experimenteren maar een deskundig advies in te schakelen bij het gebruik van kruiden.

Calendula Officinalis Goudsbloem Kruidengeneeskunde in Sneek Friesland Herborist Lars van Hemmen

HIPPOCRATES EN VOEDING

Een belangrijk deel van de geneeskunde van Hippocrates was de nadruk op gezonde voeding. Voeding als belangrijkste medicijn. Dit deel is in de conventionele geneeskunde geheel weggelaten waardoor de artsen van tegenwoordig niets van voeding weten en begrijpen. In de natuurgeneeskunde en kruidengeneeskunde krijgt voeding een belangrijke rol als het gaat om het lichaam te helpen bij het genezingsproces.

EEN AFSPRAAK MAKEN

Stuur voor een afspraak een e-mail of bel 06 - 13 888 467. Als ik niet kan opnemen kunt u uw naam en nummer en e-mail inspreken. Ik neem dan zo spoedig mogelijk (meestal binnen een dag) contact met u op. Bij verhindering dient u tenminste 24 uur van te voren af te zeggen anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Kruidengeneeskundig Advies Herborist Lars van Hemmen Sneek Friesland Balsem