Natuurgeneeskunde Traditionele kruidengeneeskunst Herborist Lars van Hemmen Sneek Friesland

Herborist / Kruidengeneeskunst / Slaapklachten kanker

SLAAPKLACHTEN NA KANKER BEHANDELING

Een veel voorkomend probleem maar niet onlogisch bij kankerbehandeling met hormoonkuren of chemo. De bijwerkingen van deze kuren zorgen vaak voor veel problemen. Daarnaast is er geen reden om de kuren zo lang door te zetten, er zijn geen studies van.

SLAAPPROBLEMEN BIJ KANKER


Een vrouw van in de zestig heeft veel slaapproblemen. Ze is onder behandeling met hormonen na borstkanker. Tegenwoordig wordt na borstkanker tot 10 jaar na de behandeling een kuur doorgezet met hormonen. Omdat ze al erg lang de hormonen slikt en deze kuur veel nadelige bijwerkingen heeft is na goed overleg en meerdere inzichten besloten de hormoon kuur te staken. Er is geadviseerd om pro- en prebiotica in te nemen om de beschadigde dambacteriën van de behandelingen weer te verbeteren. Dit moest ze in ieder geval 6 maanden doorzetten, met middelen van een hoge biologische natuurlijke kwaliteit, omdat het anders te kort is en het geen nut heeft. Ook is geadviseerd een goede biologisch natuurlijke multivitamine om de mineralen en vitaminen weer aan te vullen en een persoonlijk afgestemde kruidenthee met kalmerend werkende kruiden om de slaap te bevorderen.
Na het stoppen met de hormoonkuur en het gebruik van de middelen zijn de slaapproblemen nagenoeg verdwenen.

Humulus lupulus Echte Hop Kruidengeneeskunst in Sneek Symphytum officinale Smeerwortel Friesland Herborist Lars van Hemmen
 
Herborist Kruidengeneeskundig Advies in Sneek Friesland