Herborist / Kruidengeneeskunst / Ziekte van Lyme

ZIEKTE VAN LYME CASESTUDIE

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie van Borrelia burgdorferi en kan met kruiden bestreden worden. Dipsacus fullonum (Grote Kaardebol) heeft een bijzondere werking bij Lyme.

ZIEKTE VAN LYME EN KAARDEBOL


Een meisje van zeventien met lyme. In Nederland wordt inadequaat getest op lyme, de kweek staat korter dan bijvoorbeeld in Duitsland (via een prikset per post). Het beste kun je dus naar Duitsland gaan voor een Lyme test. Hierdoor hebben veel mensen in Nederland geen Lyme terwijl ze in Duitsland wel de diagnose Lyme zouden krijgen. Het meisje had de diagnose Lyme.
Na een behandeling acupunctuur is ze bij mij gekomen. Ik heb haar meteen een moedertinctuur van de Kaardebol in laten nemen in een opbouwende dosering. Twee weken later ging het met haar al veel beter en waren veel klachten verdwenen. Hoewel bij lyme meestal ook naar de weerstand gekeken moet worden en gecombineerd dient te worden met bijvoorbeeld Cats claw was ook ik verbaasd over het snelle resultaat.

Dipsacus fullonum Grote Kaardebol Kruidengeneeskunst in Sneek Symphytum officinale Smeerwortel Friesland Herborist Lars van Hemmen