Natuurgeneeskunde Traditionele kruidengeneeskunst Herborist Lars van Hemmen Sneek Friesland

ECZEEM CASESTUDIE KRUIDENGENEESKUNDE

Eczeem is een klacht die veel voorkomt. Met kruiden is eczeem goed te behandelen. In de meeste gevallen is de oorzaak van de klacht te vinden in voeding. Met kruiden pakt u de eczeem van binnenuit aan door o.a. het bloed te reinigen. Overbelasting van de lever is vaak een oorzaak waardoor toxinen bloed in het bloed komen. Het lichaam wil de gifstoffen via de huid, zo ver mogelijk van de organen verwijderd, naar buiten duwen.

Eczeem op ellebogen en onder de oksels


Een vrouw van rond de vijfendertig heeft eigenlijk al een hele lange tijd eczeem onder de oksels en op de ellebogen. De eczeem was rood en schilferig, een droog eczeem. Omdat de eczeem jeukte en irriteerde is op meerdere fronten de eczeem aangepakt. Druppels Viola tricolor inwendig om het bloed te reinigen en uitwendig een crème met Menta x piperita en Lavendula angustifolia om de jeuk te stillen en de huid te helen.
Daarnaast het advies om zeepproducten te vermijden, minder vaak onder de douche te gaan en geen producten met vreemde inhoudsstoffen uit de winkel te gebruiken. Ook de oorzaak van de eczeem is uitgezocht en er is gekeken of iets in de voeding zat wat de trigger is door middel van een eliminatiediëet. De jeuk verdween, de eczeem plekken werden snel rustiger en minder irriterend. Aan een zijde van het lichaam verdween de eczeem volledig.
Hoewel de resultaten zeer goed waren is de behandeling niet doorgezet en kwam de eczeem uiteindelijk, hetzij in mindere mate terug.

Viola tricolor Driekleurig Viooltje bij behandelen van Eczeem en huidklachten Kruidengeneeskunst in Sneek Friesland Herborist Lars van Hemmen