ACNÉ CASESTUDIE KRUIDEN GENEESKUNST

Huidproblemen komen in de meeste gevallen van binnen uit en zijn dus niet door alleen een zalf te verhelpen omdat de inwendige oorzaak niet is aangepakt. Acné, eczeem, jeuk, pukkels, schilferende huid en andere huidklachten zijn in de meeste gevallen goed te behandelen met traditionele kruiden.

Acné in een hevige vorm op de rug en nek


Een neef van 15 jaar bleef logeren en had op dat moment hevige last van acné op zijn rug en in de nek. De puisten waren dik en rood en soms pijnlijk en de bovenrug en nek zaten er geheel onder. Uiteraard is voeding voor iemand op die leeftijd moeilijk aan te pakken maar in de dagen dat hij logeerde at hij met ons mee. Een reinigende thee met Arctium lappa en de hevige puisten aanstippen met etherische olie van lavendel. Deze behandeling zorgde voor een overweldigend resultaat en na vier dagen waren de rug en nek al heel rustig. De grootste puisten waren verdwenen en ook de pijnlijke puisten kwamen niet terug. De pijn en last van de puisten was minder tot niet aanwezig. Deze kuur heeft hij volgehouden en na tien dagen was de gehele rug bijna schoon. Er waren geen grote puisten meer en de meeste puisten waren verdwenen. Op de huid waren nog rode vlekken zichtbaar die niet meer voelbaar waren. Als de puisten weer opspelen begint hij vanzelf weer met de kuur omdat hij gemerkt heeft wat het verschil is.

Arctium lappa Grote Klis Kruidengeneeskunst in Sneek Symphytum officinale Smeerwortel Friesland Herborist Lars van Hemmen