Herborist Lars van Hemmen Geneeskruiden en Voedingsadvies Friesland (Sneek)
Home Kruiden Voedingsadvies Kanker Vaccinatie Consult
Herboristen cursus Yule, leren over geeskracht van kruiden

Chaga paddestoel groeit op de Berkenboom

Als er een kruid is tegen kanker dan is het Chaga.

Inonotus obliquus

Maak een afspraak

Naast andere formules zou iedereen met kanker Chaga kunnen innemen. Dit is het meest veelbelovende kruid ter wereld bij kanker. Naast voedingsaanpasingen wordt van iedere kankerpatiënt de levensverwachting verhoogd door inname van Chaga. Chaga versterkt het immuunsysteem als geen ander. Drink het als een donkere thee, het ziet eruit als koffie maar smaakt anders. Chaga werkt vrij snel, er zijn verhalen dat het kanker geneest in dertig dagen, maar de echte veranderingen in het immuunsysteem komen na een jaar, dan is het immuunsysteem zo veranderd dat het echt op gaat vallen. Maar na een tot drie maanden is er zeker effect. Mijn zoektocht naar de juiste manier om het in te nemen heeft voorlopig oonderstaande instructies opgeleverd. Van veiligheidsrisico’s bij gebruik van Chaga zijn geen meldingen, het is veilig bij onderstaande aanwijzingen en normaal gebruik.

Cytotoxisch

Chaga is een schimmel dat groeit op de Berk. Chaga en de berkenbast zijn rijk aan betulinezuur, waarvan is aangetoond dat het melanoom bij mensen remt doordat het het proces apotose aan zet. Apoptose is het proces van de geprogrammeerde celdoding van cellen die niet goed functioneren. Betulinezuur is minder giftig dan reguliere cytotoxische chemokuren die vandaag de dag gebruikt worden bij melanomen. Er wordt ook verondesteld dat het het P53 kanker onderdrukkende (tumorsuppressor) gen dat onbeperkte deling van de cel voorkomt en daarmee het ontstaan van een tumor verhindert. Het eiwit dat door dit gen gecodeerd wordt, heeft namelijk een negatieve invloed op de celdeling. Of ook wel in gewone taal: uitzaaiing van kanker voorkomt. Chaga voorkomt uitzaaiing en dood kankercellen als geen ander.

Traditioneel gebruik van de Chaga paddestoel bij kanker is geregistreerd in Finland, Rusland, Siberië en Noord Amerika. ‘De paddestoel dat op de Berkenboom groeit’. M. Wood heeft Chaga kanker zien laten verdwijnen in minder dan dertig dagen; kanker op de plaats zien houden vele jaren; en vele herboristen vrienden die meer testimonials kunnen geven. Margi Flint vertelde hem dat ze Chaga vele keren succesvol gebruikt heeft bij melanoom. Het kan ook heel goed preventief ingezet worden.

Bereiding van Chaga, traditioneel

Gebruik 30 gram op 350 ‐ 450 ml (circa 5 eetlepels op een halve liter water) gezuiverd water, kook ongeveer 15 ‐ 30 minuten. Laat het dan een tot vier uur trekken. Filter door een doek en drink 2 ‐ 4 koppen per dag. Of meng het ergens in.

Tinctuur van het restmateriaal

De gezeefde Chaga kan op wodka getrokken worden (bijvoorbeeld goedkope 5 x gedestilleerde wodka). Laat 8 weken trekken, dagelijks schudden, om de in alcohol oplosbare delen op te nemen en neem hiervan 20 ‐ 60 druppels in een half glas water twee maal daags. Chaga tinctuur.

Chaga tinctuur maken van de gedroogde stukjes:

Chaga mushroom, gecertificeerde biologische non‐GMO suikerriet alcohol of wodka en puur gedistilleerd water. Zeker 8 weken trekken. Hoger percentage mag ook. Dan later verdunnen met gedestilleerd water. Ratio plant tot oplossing: 1:5. 1 deel plant 5 delen alcohol. Alcohol uiteindelijk rond 30‐40% brengen.
Veiligheid: geen meldingen.
Aanbevolen dosering: 30‐60 druppels OF 1/4‐1/2 theelepel 2 maal per dag in sap of water.
*De aanbevolen dosering kan afwijken van andere aanbevelingen.

Kosten en bestellen

Omdat de zorgverzekeraars de Natuurgeneeskunde nauwelijks tot zeer slecht vergoeden, beding ik voor mensen in mijn praktijk kortingen op de aanschaf van Chaga. Want vooral ook bij een natuurlijke weg om kanker te genezen is de aanschaf van kruiden en supplementen voor veel mensen bijna niet meer te betalen. Supplementen en kosten bij kanker lopen soms op tot € 300,00 ‐ € 500,00 euro of meer per maand. Helaas is de natuurgeneeskunde, door onze ‘democratische’ overheid, tegenwoordig voorbehouden aan mensen met veel geld, die er overigens bijna allemaal gebruik van maken. Dit zou uiteraard anders moeten, het is een verborgen vorm van discriminatie.
Het is daarnaast opmerkelijk te noemen dat een (huis)arts enkel chemische medicatie kan gebruikt, er is helemaal geen vrije keuze in de zorg. Gelukkig zien we daar wereldwijd grote veranderingen in ontstaan omdat de resultaten van de huidge medicijnen ver achterblijven en er jaarlijks vele slachtoffers vallen door medicijnen. Het toenemend gebruik van toxische chemische medicatie in allerlei combinaties is hiervan de oorzaak.

Ik zet mij, als bestuurslid van de Stichting Natuurlijk Welzijn, in voor verbetering van de postite van de Natuurgeneeskunde in Nederland. Word eventueel donateur van de Stichting als u de Natuurgeneeskunde een warm hart toe draagt en terug wilt zien in het basispakket. Het kost slechts € 15,00 euro per jaar en daar kan de Stichting erg veel van doen. De stichting wordt geheel door vrijliggerswerk in stand gehouden en er zijn geen betaalde directieleden.

Herborist Lars van Hemmen Friesland. Natuurlijk genezen met Geneeskrachtige kruiden.
Kruidengeneeskunde Wetenschappelijk onderzoek Kruiden monografiën Kanker specifieke kruiden Interacties geneesmiddelen

 

Iedereen heeft recht op natuurlijke gezondheid, ook zij die het niet kunnen betalen. Van donaties schaf ik producten aan voor deze groep mensen.

‘De verborgen wijsheid van kruiden is eindeloos.
Er zijn meerdere levens voor nodig om een klein deel te ontdekken.’